https://www.kwhmeter.nl/Files/2/26000/26485/Protom/307522/Media/betaalmogelijkheden.png Stroommeter - kwh meters
logo
Foto
Stroommeter
 
Zoals de naam doet vermoeden bedoeld men met deze naam meestal iets anders. Als men namelijk het Stroom wil weten wordt er meestal bedoeld dat men de verbruikte kWh wil weten. Als je puur de zuivere stroom wilt meten, wat dus meestal niet bedoeld wordt, moet je een Ampère meter gebruiken. Wat dus meestal bedoeld wordt is een meter welke de verbruikte elektriciteit meet (kWh dus). Om dat te meten heb je meerdere gegevens nodig. P=U*I*cos φ*t waarbij:
 
P = Energie in joule of kilowatt
U = Spanning
I = Stroom
cos φ = eventuele faseverschuiving (hoek tussen spanning en stroom)
t = tijd in  seconden, minuten of uren etc.
 
Waarom noemt men het een Stroommeter
 
Dat is eigenlijk heel simpel. Van oudsher werd deze naam gebruikt om het energieverbruik aan te duiden, althans in de volksmond. Als men het had over een Stroommeter wist iedereen dat er een meter bedoeld werd die aangaf hoeveel elektriciteit er was verbruikt. Veel mensen halen ook spanning en stroom door elkaar maar meestal weet iedereen wel wat er bedoeld wordt.
 
Wat is dus een Stroommeter
 
Eigenlijk is dat gewoon een kWh meter of energiemeter. Mist men een echte Stroommeter bedoeld natuurlijk. Want die zijn er ook. Wij verkopen dergelijke meters niet omdat wij ons puur richten op meters welke meerdere parameters in beeld kunnen brengen. Een Stroommeter zoals deze echt bedoeld wordt meet natuurlijk aan de stroom. Dat kan uiteraard ook belangrijk zijn, maar die specifieke meters hebben wij niet. Uiteraard hebben wij wel meters die dit ook laten zien. Daarbij worden dan nog andere parameters getoond zoals kWh, A, V, cos φ, terug geleverde energie etc.  Dat zijn dan dus de energiemeters.
Deze website gebruikt cookies. Zie https://www.kwhmeter.nl/Privacy. Om een goed werkende site te hebben kunt u deze het beste accepteren. Wij slaan geen persoonlijke gegevens op. Indien u geen cookies wenst kunt u dit in uw browser instellen.