logo


Foto
Energiemeter
 
Zoals de naam zegt, meet een energiemeter de energie. Maar wat is dat dan precies? Want energie is een heel ruim begrip en daarom leggen we hier uit wat nu de verschillen zijn. Trouwens, de officiële benaming voor energie is:
 
De capaciteit van een systeem om warmte, licht of beweging te produceren. Het is een natuurkundige grootheid die wordt gedefinieerd door de hamiltoniaan. De SI-eenheid van energie is joule. Energie wordt ook aangeduid als de mogelijkheid om arbeid te verrichten, of ruimer: de mogelijkheid om een verandering te bewerkstelligen. Energie kan ook gezien worden als essentiële natuurlijke hulpbron, aangezien ze geconsumeerd, geproduceerd en gebruikt wordt door levende wezens….. DUS
 
Maar in de meet wereld wordt meestal iets anders bedoeld.
 
Energiemeter bij kwhmeter.nl
 
De meters zoals wij deze verkopen is een uitgebreide kWh meter. De “standaard” kWh meters laten alleen de verbruikte kWh’s zien. De uitgebreidere energiemeters laten veel meer zien dan dat. Zo hebben ze meestal een chip welke in ieder geval Volt, Ampère, Power Factor, Frequentie, Reactieve kWh etc. laat zien. Ook zijn deze meters vaak uitgerust met een separaat register om makkelijk te kunnen zien hoeveel kWh er verbruikt is en hoeveel kWh er teruggewonnen is door bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp. Het is dus een zeer uitgebreide meter
 
Waarvoor nog meer
 
De energiemeter wordt ook veel toegepast in grotere gebouwen en fabriekshallen etc. Men heeft namelijk de plicht om zo min mogelijk  fase verschuiving te creëren en de blindstromen dus zo laag mogelijk te houden. Zonder dit soort meters is dat nauwelijks in kaart te brengen en kunnen er hoge boetes opgelegd worden door de energiemaatschappij. Die worden immers benadeeld door blindstromen omdat deze feitelijk wel verbruikt worden maar lang niet altijd goed in kaart gebracht worden.
 
Deze website gebruikt cookies. Om een goed werkende site te hebben kunt u deze het beste accepteren. Wij slaan geen persoonlijke gegevens op.